Området

Samfälligheten Rocas Rojas är en bungalowanläggning med 393 lägenheter i självhushåll som ligger i San Agustin på södra delen av Gran Canaria. Våra bungalows består av en eller två lägenheter i varje hus.
I anslutning till lägenheterna finns det flera uppvärmda pooler och barnpooler.

Området har utsikt över San Agustin och Atlanten och ligger i ett lugnt och lummigt parkområde med trädgårdar, palmer, blommor och vackra promenadvägar.

I omedelbar anslutning ligger Svenska skolan, Svenska kyrkan, rehabiliteringscentret Svenska Re och sjukhuset Clinica Roca

I närheten av centrumbyggnaden hittar du även busshållplatser till alla omgivande samhällen samt flygplatsen och Las Palmas.

På fem minuter går du ned till sandstranden i San Agustin där du också möts av den åtta km långa strandpromenaden till Playa Ingles och Maspalomas. Närmaste shoppingcenter hittar du på tio minuters gångavstånd.

Playa del Ingles, Maspalomas och Meloneras fantastiska strandpromenader med restauranger och förstklassig shopping når du på fem minuter med bil eller taxi. Till flygplatsen kommer du på 30 minuter och huvudstaden Las Palmas på 50 minuter.

Sommar och vinter på Gran Canaria.

Sommarhalvåret är en bra tid att besöka Gran Canaria. Då är det 25-30 grader varmt, varmt i vattnet och med torr luft, till skillnad från de stekheta resmålen vid Medelhavet. Du som är golfspelare hittar fem högklassiga 18-hålsbanor inom 20 minuters bilresa från Rocas Rojas.

Vinterhalvåret är även det en bra tid att besöka Gran Canaria. Soligt, 20-25 grader varmt och 18-21 grader i havet. Många nordbor övervintrar här år efter år. Våra pooler är uppvärmda till badbar temperatur!

Alla restauranger och barer är öppna och kulturlivet frodas.

Karta över området

Rocas Rojas och stranden

Ladda ned kartan